Brannvakt Uke 18

Fra 8 Mai 2023

Flydd to dager, torsdag å lørdag.

Etter en snau time flyving på torsdag fikk vi oppdrag:

Fly til Øyer på gressbrann ute av kontroll. Vi var da i Trysil så tok litt tid før vi kom frem. Ved ankomst Øyer slet vi litt med lokalisering av brannen da den allerede var slukket, ingen røyk eller ild å se. Men fant den etterhvert. Bitteliten☺️ tok bilder i locus å fløy videre på ruta.(egendefinert pga snø i nord)

Lørdag fløy vi ut kl 13:00lokal å allerede etter 10 min fikk vi oppdrag. Skogbrann i sørodal. Denne var lettere å se, masse røyk å aktiv Brann. vi ankom etter ca 15min å fikk tatt bra med bilder i locus. Fløy videre på ruta. Litt senere på dagen etter en mellomlanding på ENGM, fikk vi nytt spennende oppdrag. Skogbrann i Sverige, der svenskene ba om norsk hjelp. ATC klarerte med svenskene om å fly inn på dems side. Var ikke lenger inne i Sverige enn at vi ble værende på norsk ATC.

Denne brannen var nok ganske krevende for bakkemannskapet, der det var større område med aktiv Brann å hus å hytter inntil. Tok bilder med telefon å sendte til 110-Sentralen da lolja var strømtom. (dette er en utfordring med lokus, som taes tak i i dag)

Alt i alt en spennende uke som brannvakt.

Flere bilder finnes men tenker å ikke legge ut bilder med hus å folk på.

Takk til Kenneth for well done