Search for:

Motorfly - PPL-A

Du kan allerede som 15 åring begynne på flyteorien og ta flytimer. 

Når du er 16 kan du fly alene for første gang og når du er 17 kan du fly opp til sertifikatet. 

I tillegg til alderskravet skal du være moden nok til å kunne ta steget. 

Dette finner du ut av sammen med instruktøren tidlig i utdanningsfasen. 

Det er ingen øvre aldersgrense for å fly.

Skoleprogrammet

TEORETISK DEL:
Gjennomføres som selvstudium via internett med avsluttende eksamen for luftfartstilsynet. Se nettskolenes egne hjemmesider for priser og kursbeskrivelse. Disse nettskolene fungerer nokså ulikt så vi anbefaler at du snakker med skolen i flyklubben før du bestiller så vi kan hjelpe deg og finne det beste alternativet for deg og ditt behov.

http://www.privatfly.no
http://www.luftfartsskolen.no  

PRAKTISK DEL:
Skoleprogrammet er utviklet av Norges luftsportsforbund og gjennomføres i sin helhet i vårt flotte klubbfly.

Kort oppsummert består programmet av minimum 45 timer total flygetid som dekker alt fra grunnleggende flygeferdigheter, navigering, vurdering av vær til teknisk forståelse. Etter minimum 10 flytimer og med bestått teorieksamen flyr du din første tur alene med instruktøren som observatør på bakken. Forutsatt at instruktøren din mener du er skikket til det.

Til slutt avlegger du praktisk prøve med en kontrollant fra luftfartstilsynet og du er den lykkelige innehaver av et privatflygersertifikat.

TIDSPERSPEKTIV OG ØKONOMI:
Det kreves en god del egeninnsats og pågangsmot for å fullføre en flygerutdannelse. Hvor lang tid du bruker bestemmer du selv men ca 6 måneder til teorien og 6-12 måneder til praktisk trening er realistisk for de fleste å regne.

Kostnadene varierer blant annet med hvor mange timer instruksjon du trenger for å oppnå den standard som kreves for å bli flyger. Ta en titt på http://nlf.no/bliflyger under linken “pris”.

Beste måten å komme i gang på er å stikke innom tårnbygget på flyplassen eller ta kontakt med en av våre instruktører. En prøvetime kan kanskje være en god start.

Vi holder til på Hamar Flyplass 4, 2319 Hamar.
For å melde deg inn i Innlandet flyklubb og flyskole: Innmelding

Har du bestemt deg? 

Instruktører

SKOLESJEF og INSTRUKTØR – FI-A (FI) IK-1 FE-A/FI-E
Steinar S. Kristiansen
413 80 441

INSTRUKTØR
Knut Olav Myhre

INSTRUKTØR
Kjell Norbekk